فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال سوم شماره 2 (تابستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/02/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسن احمدنیا، محمود مولایی * صفحه 1
    مقدمه

    ما در این مطالعه عوامل خطر و پیش گویی کننده گانگرن فورنیه را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده ایم.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق علایم بالینی، ارزیابی شاخص های آزمایشگاهی (آلبومین، کراتینین، اوره، سدیم، پتاسیم، کلسیم، گلوبول های سفید و هماتوکریت) و عوامل خطر احتمالی تعداد 71 بیمار مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی قائم مشهد (1387-1377) با تشخیص گانگرن فورنیه تحت بررسی قرار گرفته است.

    نتایج

    میانگین سنی بیماران 0/17 ± 8/60 سال و فاصله زمانی بین شروع علایم تا مراجعه به مرکز درمانی 2/5 ± 8/6 روز گزارش شده است. منشاء عفونت در بیماران، 35% پوستی، 48% ادراری و 17% رکتال بود. 16 نفر از بیماران فوت نموده و تفاوت معناداری بین میانگین درجه حرارت در زمان ورود، ضربان قلب و تعداد تنفس در دو گروه فوت شده و بهبودیافته مشاهده نشد. در مقایسه بین دو گروه تفاوت معناداری برایWBC، Na، K،Cr یافت نشد. اما در ارزیابی اوره، آلبومین، کلسیم و سطح درگیری عفونت این تفاوت ها معنادار بود.

    نتیجه گیری

    در مقایسه با شاخص شدت گانگرن فورنیه لائور، شاخص های درجه حرارت، ضربان قلب، تعداد تنفس، سطح سدیم و پتاسیم سرم، سطح کرانینین، هماتوکریت و WBC دارای ارزش پیش گویی کننده بین دو گروه بهبود یافته و فوت شده نبودند و فاصله زمانی شروع علایم تا مراجعه به پزشک و شروع درمان، سن بیماران، منشاء عفونت (پیش آگهی بد برای منشاء رکتال)، سطح درگیری عفونت، سطح آلبومین، اوره، کلسیم سرم و تعداد موارد دبریدمان به عنوان عوامل پیش گویی کننده مطرح می باشند.

    کلیدواژگان: پیش آگهی، عوامل خطر، گانگرن فورنیه
  • حسین ابراهیمی، احمد خسروی، ناهید بلبل حقیقی صفحه 7
    مقدمه
    این تحقیق با هدف تعیین رابطه کفایت دیالیز با دز اریتروپوئیتین مکمل تجویز شده در بیماران تحت درمان با همودیالیز شهرستان شاهرود انجام شده است.
    مواد و روش ها
    نمونه های پژوهش شامل 54 بیمار تحت درمان با همودیالیز در شهرستان شاهرود بودند. معیار ورود نمونه شامل درمان با همودیالیز به مدت 6 ماه، درمان با اریتروپوئیتین زیر جلدی حداقل برای 4 ماه، فریتین پلاسمای بیش تر از 100 نانوگرم در میلی لیتر و هماتوکریت هدف 30% برای مدت 3 ماه بود. برای بررسی کفایت دیالیز انجام شده ضریب Kt/V برای بیماران محاسبه شده است.
    نتایج
    در این مطالعه 30 نفر (6/55%) بیماران مذکر و 24 نفر (4/44%) مونث بودند. 4/70% بیماران (38 نفر) دارای ضریب Kt/V کم تر از 2/1 و 6/29% (16 نفر) دارای ضریب Kt/V بیش تر از 2/1 بودند. آزمون آماری t مستقل نشان دهنده عدم وجود اختلاف معنادار بین میزان آهن، فریتین، هموگلوبین و هماتوکریت در بیماران با Kt/V کم تر و بیش تر از 2/1 بود، اما بین میزان تزریق اریتروپوئیتین و ضریب Kt/V ارتباط معناداری مشاهده گردید، به طوری که میانگین تزریق ماهانه اریتروپوئیتین در بیماران با 2/1Kt/V بود.
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از این پژوهش و سایر پژوهش ها در زمینه تجویز اریتروپوئیتین در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه تحت درمان با دیالیز مبین آن است که انجام دیالیز کافی (Kt/V بیش تر از 2/1) می تواند ضمن کاهش نیاز بیماران به اریتروپوئیتین مکمل و هزینه های ناشی از آن، سبب کاهش عوارض احتمالی این دارو نیز گردد.
    کلیدواژگان: ضریب Kt، V، اریتروپوئیتین، همودیالیز
  • زهرابیگم سیدآقامیری، محسن ویژه، فرشته فرزیانپور، زهرا کاظمی اسفه صفحه 13
    مقدمه
    در این مطالعه ارتباط آلودگی هوای مناطق شهری تهران از نظر غلظت گاز منوکسیدکربن با فشارخون بارداری و پره اکلامپسیا در مادران ساکن نواحی مختلف شهر با سطوح مختلف آلودگی، مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 4500 خانم باردار از سه بیمارستان وابسته به دانشگاه تهران که دارای زایشگاه بودند انتخاب شدند. این مادران در مناطق با آلودگی پایین CO (ایستگاه شرق) و سه ایستگاه با آلودگی متوسط تا شدید CO (ایستگاه مرکزی، جنوب و غرب تهران)زندگی می کردند. فاصله محل زندگی نمونه ها از ایستگاه های سنجش آلودگی حداکثر 5 کیلومتر بوده است. ابزار جمع آوری داده ها شامل فرم جمع آوری اطلاعات دموگرافیک و اطلاعات بارداری بود. تشخیص بیماری فشارخون بارداری و پره اکلامپسیا توسط متخصصین زنان (همکاران طرح) در بیمارستان های مورد پژوهش انجام پذیرفت. فشارخون دیاستولیک و سیستولیک 6 ساعت پس از زایمان برای کلیه ی مادران در شرایط استاندارد ثبت گردید.
    نتایج
    در مناطق با آلودگی بالای CO نسبت به مناطق با آلودگی پایین، میانگین فشار خون دیاستولی در نمونه های پژوهش بیشتر و میانگین فشار خون سیستولی بطور معناداری کمتر گزارش شده است. بروز فشارخون بارداری و پره اکلامپسیا در مناطق با آلودگی هوای مختلف تفاوت معناداری را نشان نمی دهد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که در معرض بودن با آلودگی محیطی به CO می تواند عاملی موثر در کاهش یا افزایش فشارخون بارداری باشد. با توجه به اینکه علت و مکانیسم اصلی فشارخون ناشی از حاملگی در بسیاری از موارد روشن نیست و هم چنین از سوی دیگر تاثیر سطوح پایین CO روی فشارخون بارداری به خوبی آشکار نشده است، لذا مطالعات بیشتری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: فشارخون بارداری، پره اکلامپسیا، منوکسیدکربن، بارداری
  • علی دادگری، لیلا دادور، مریم یوسفی صفحه 19
    مقدمه
    استفاده از یادگیری بر اساس حل مساله (Problem based learning) در سرتاسر دنیا گسترش یافته است و از این استراتژی آموزشی در بسیاری از دانشگاه های دنیا به صور مختلف سود برده می شود. به دلیل مشکلات مربوط به اجرای روش یادگیری بر اساس حل مشکل پژوهش گران با توجه به محدودیت های موجود اقدام به تغییر شکل مرسوم یادگیری بر اساس حل مشکل نمودند.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش در درس پرستاری بیماری های داخلی جراحی 4 به میزان 5/1 واحد، روش اصلاح شده یادگیری بر اساس حل مساله (MPBL) طراحی و اجرا شد. تعداد 31 دانشجویی که این درس را انتخاب کرده بودند به عنوان واحدهای پژوهش در نظر گرفته شدند. در پایان هر موضوع درسی، از دانشجویان خواسته می شد تا نظرات خود را در مورد این روش در برگ پرسش نامه منعکس نمایند.
    نتایج
    از داده های به دست آمده در این پژوهش مشخص گردید که در روش اصلاح شده یادگیری بر اساس حل مساله، بخش هایی از درس که بیش تر جنبه بالینی و کاربردی داشتند از نظر دانشجویان با انگیزه و تمایل درونی بیش تری همراه بوده است. علاوه بر این دانشجویان به طور کلی (4/77%) از روش اجرا شده رضایت داشتند.
    نتیجه گیری
    بر اساس تجربه این تحقیق مزایای روش MPBL نسبت به PBL آن است که: 1- مدرس در روش PBL فعالیت اندکی دارد که از معایب این روش است اما در MPBL فعالیت معلم به مراتب بیش تر است و احساس موثر بودن بیش تری می نماید. 2- نیاز به بکارگیری تعداد زیادی مدرس برای اداره گروه ها نیست. 3- تعداد بیش تری دانشجو را می توان در مدت کوتاه تری آموزش داد. 4- بار مالی قابل توجهی به سیستم تحمیل نمی کند.
    کلیدواژگان: یادگیری بر اساس حل مساله (PBL)، یادگیری بر اساس حل مساله اصلاح شده (MPBL)
  • محمدباقر سهرابی، پونه ذوالفقاری، فرزانه مهدی زاده، سید محمد آقایان، مجتبی قاسمیان آقمشهدی، زهرا شریعتی، احمد خسروی صفحه 27
    مقدمه
    در این پژوهش وضعیت شناختی و افسردگی سالمندان مقیم خانه سالمندان و ساکن منازل شهر شاهرود در سال 86 ارزیابی و مقایسه شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 46 سالمند مقیم خانه سالمندان و 90 نفر از سالمندان ساکن در منازل شخصی انجام شده است. پرسش نامه های استاندارد بررسی وضعیت شناختی (Minimal Mental Status Examination) و فرم کوتاه بررسی افسردگی در سالمندان (Geriatric Depression Scale) پس از معاینه برای دو گروه تکمیل گردید.
    نتایج
    در خصوص بررسی وضعیت شناختی در سالمندان مقیم سرای سالمندان، 13 نفر (3/28%) اختلال شناختی خفیف (21 ≤ MMSE)، 16 نفر (8/34%) اختلال شناختی متوسط (21 > MMSE ≥10) و 17 نفر (37%) اختلال شناختی شدید (10 > MMSE) داشتند، در حالی که در سالمندان ساکن منازل شخصی اختلال شناختی خفیف، متوسط و شدید به ترتیب در 49، 40 و 1 نفر گزارش شده است. در خصوص بررسی حالت افسردگی، در سالمندان مقیم سرای سالمندان 14 نفر (4/30%) وضعیت طبیعی، 12 نفر (1/26%) افسردگی متوسط (10≥ GDS > 3) و 20 نفر (5/43%) افسردگی شدید (10 < GDS) داشتند، در گروه دوم 51 نفر (56%) وضعیت طبیعی، 29 نفر (9/31%) افسردگی متوسط و 10 نفر (11%) افسردگی شدید داشتند که اختلاف بین دوگروه معنادار می باشد.
    نتیجه گیری
    اختلال شناختی و شدت افسردگی در سالمندان مقیم خانه سالمندان به طور معناداری بیش تر گزارش شده، که با تقویت ارتباطات خانوادگی و برنامه های ورزشی می توان آن ها را کاهش دهیم.
    کلیدواژگان: سالمندی، سرای سالمندان، بررسی وضعیت شناختی، بررسی افسردگی
  • مهشید غلامی طارمسری صفحه 33
    مقدمه
    شاخص میزان مرگ ومیر مادران نشان دهنده وضعیت کلی سلامت زنان در جامعه است. این مطالعه به منظور تعیین وضعیت مرگ ومیر مادران باردار در یکی از استان های کم تر توسعه یافته صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی و توصیفی تحلیلی و با استفاده از داده های موجود در سیستم شبکه ای بهداشت و درمان استان در فاصله سال های 1376 تا 1386 انجام شده است. هم چنین دسترسی به بخشی از اطلاعات مورد نیاز از طریق اداره سلامت مادران حوزه معاونت سلامت وزارت بهداشت تامین گردیده است.
    نتایج
    بر اساس یافته های این تحقیق در طی دوره ی ده ساله ی 1376 تا 1386 به طور متوسط میزان مرگ مادر باردار 7/57 در صدهزار تولد زنده (66 مورد) بوده است. بیش ترین موارد مرگ مادر در سال 1379 (13 مورد) و کم ترین آن در سال 1383 (1 مورد) گزارش شده است. خونریزی به عنوان شایع ترین علت مرگ به تنهایی 41 درصد (27 مورد) علل مرگ را به خود اختصاص داده است.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های این تحقیق پایین بودن سطح سواد مادر، سابقه حاملگی بیش از 4 بار، سکونت در روستا (بالاخص روستای قمر)، عدم دریافت مراقبت های ویژه دوران بارداری و عدم دسترسی به خدمات فوریت های مامایی از مهم ترین عوامل موثر بر مرگ مادران در استان کهگیلویه و بویراحمد بوده اند.
    کلیدواژگان: مرگ ومیر، مادر باردار، خونریزی، استان کهگیلویه و بویراحمد
  • معصومه دل آرام، نسرین اکبری صفحه 39
    مقدمه
    وزن هنگام تولد یکی از عوامل اصلی تعیین کننده رشد جسمانی و مغزی کودک بوده و نشانه معتبری از رشد داخل رحمی می باشد. این پژوهش به منظور تعیین ارتباط افزایش وزن مادر در بارداری با وزن هنگام تولد نوزاد، انجام شده است.
    مواد و روش ها
    تعداد 600 زن حامله از بین مراجعین به بیمارستان هاجر شهرکرد پس از کسب رضایت انتخاب شدند. ابزار گرد آوری اطلاعات در این پژوهش پرسش نامه بود و تکمیل آن بر اساس مصاحبه با مادران، مطالعه پرونده دوران بارداری، پرونده زایمان، پرونده نوزاد و توزین مادران و نوزادان با استفاده از وزنه های یکسان بوده است. سن کم تر از 18 و بیش تر از 35 سال مادر، سن حاملگی کم تر از37 هفته، حاملگی چند قلو، سابقه سقط و مرگ داخل رحمی جنین، استعمال سیگار و الکل و ابتلا به هر نوع بیماری زمینه ای در مادر و عدم رضایت شرکت در مطالعه معیار خروج فرد از مطالعه قرار گرفته است.
    نتایج
    میانگین افزایش وزن مادر در دوران بارداری 6/3 ± 5/11 کیلوگرم بود این میزان با افزایش تعداد زایمان (015/0P=) و با افزایش میزان تحصیلات مادر (018/0P=) افزایش یافته و هم چنین در زایمان به روش سزارین بیش تر از زایمان به روش واژینال بود (006/0P=). میانگین وزن هنگام تولد نوزادان 1/433 ± 1/3179 گرم گزارش شد که در زنان چندزا بیش تر از اول زا (003/0P=)، در نوزادان پسر بیش تر از نوزادان دختر (013/0P=) و در زنان تحصیل کرده بیش تر از زنانی بود که تحصیلات پایین تری داشتند. هم چنین میانگین وزن هنگام تولد نوزاد با افزایش وزن مادر چه در شروع بارداری و چه در طول دوران بارداری، افزایش یافته است.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش اهمیت وزن مادر چه در شروع بارداری و چه در طول بارداری را به عنوان شاخصی برای شناسایی مادرانی قرار می دهد که در معرض خطر تولد نوزاد کم وزن می باشند. متعاقب شناسایی این مادران، می توان از آن ها مراقبت بیش تری به عمل آورد و آموزش های لازم را در زمینه های مختلف به آنان داد.
    کلیدواژگان: افزایش وزن، بارداری، وزن هنگام تولد نوزاد
  • علیرضا عسگری، مهدی احمدی مقدم، امیرحسین محوی، مسعود یونسیان صفحه 45
    مقدمه
    برگ سیاه چای یکی از منابع مهم آلومینیوم در رژیم غذایی است. این مطالعه با هدف بررسی میزان آلومینیوم در اینفوزیون چای مصرفی کشور طراحی و اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    به منظور پایش آلومینیوم در چای مصرفی ایرانی 27 نوع چای (نمونه های داخلی و خارجی) از سوپرمارکت ها و مغازه های سطح شهر خریداری شد و پس از تهیه اینفوزیون در زمان های 10 و 60 دقیقه غلظت آلومینیوم توسط روش جذب اتمی قرائت شد و نتایج به دست آمده توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    در 10 دقیقه اینفوزیون چای باروتی با 59/1 حداقل و بامداد با 60/18 میلی گرم بر لیتر حداکثر مقدار آلومینیوم را نشان دادند. هم چنین در 60 دقیقه اینفوزیون چای ترش مکه با 28/1 حداقل و گلستان با 2/27 میلی گرم بر لیتر حداکثر مقدار آلومینیوم را نشان دادند. آنالیز آماری نتایج با استفاده از آزمون t زوج نشان می دهد که زمان اینفوزیون به طور معناداری بر میزان نشت آلومینیوم به داخل اینفوزیون موثر نبوده و با افزایش زمان اینفوزیون غلظت آلومینیوم افزایش نمی یابد (05/0
    نتیجه گیری
    بنابراین بر اساس یافته های این مطالعه چنین می توان گفت که نوشیدن چای به مقدار متوسط نمی تواند هیچ اثر سمی بر انسان داشته باشد. اگرچه ذکر این نکته ضروری است که نوشیدن چای ممکن است در افرادی که جذب یا دفع آلومینیوم در بدن آن ها دچار مشکل است سمیت آلومینیوم ایجاد کند.
    کلیدواژگان: آلومینیوم، چای، اینفوزیون، ایران
|
  • Hassan Ahmadnia, Mahmood Molaei Page 1
    Introduction

    We have evaluated the prognostic and risk factors of the Fornier,s gangrene.

    Methods

    71 patients referred to Ghaem hospital during 1998- 2008 were reviewed in this study and evaluated for lab parameters (Urea, Cr, Hct, WBC, Alb, Na, Ca, and K) as well as probable risk factors.

    Results

    Mean age was 60.85 ± 17.02 years and the time between onset of symptoms and referring to a health care unit was 6.7±5.25. The sources of infection were skin (%35), urogenital (%48), and rectal (%17). Sixty of the patients were in the deceased group and comparing the mean temprature at the time of admission, respiratory rate and heart rate of the two groups, there was no significant difference between the survived and deceased groups. The difference was not significant between deceased and survived patients for WBC, Na, K, and Cr, while it was significant comparing Alb, Ca and level of extention.

    Conclusion

    Comparing the results of our study with conventional index, known as “Laor Fournier,s gangrene severity index”, none of the implied indices in this study such as temperature, heart rate, respiratory rate, Hct, Cr, WBC, Na, Ca, had the prognostic value in comparison of deceased and survived group. While in our study the confirmed prognostic factors were as follows: time between onset and referring to hospital, age, source of infection (poor prognosis when rectal as the source) and level of extension, Alb, urea, Ca, and number of required debridements.

    Keywords: Prognosis, Risk factors, Fournier, s gangrene
  • Hossien Ebrahimi, Ahmad Khosravi, Nahid Bolbolhaghighi Page 7
    Introduction
    The aim of the present study was to examine the relationship between the dose of recombinant human erythropoietin (EPO) and the dialysis efficacy in shahroud hemodialysis patients.
    Methods
    After the inclusion of subjects with atleast 6 months history of dialysis, therapy requirements of subcutaneus EPO for 4 months, frettin>100 ng/ml and target hematocrite to 30%, data from 54 hemodialysis patients in shahroud were collected. Dialysis adequecy was evaluated with Kt/V index.
    Results
    Thirty males (55.6%) and 24 females (44.4%) were evaluated that in 38 patients (70.4%) equilibrated Kt/V was less than 1.2 (low adequecy) and 29.6% (16 patients) have equilibrated Kt/V over 1.2. Frettin, iron, Hb and HCT levels did not differ between the 2 groups, but in patients with Kt/V>1.2 the mean injected EPO dose was significantly less than the other group.
    Conclusion
    Compared with other study we identified that adequate dialysis (Kt/V>1.2) can reduces the need to EPO doses and also can to decrease its costs and side effects.
    Keywords: Kt, V index, Erythropoietin, Hemodialysis
  • Zahra, Beigom Seyd, Aghamiri, Mohsen Vijeh, Fereshte Farzianpoor, Zahra Kazemi, Asfe Page 13
    Introduction
    In this study relationship between carbon monoxide (CO) with pregnancy induced hypertension and preeclampsia in mothers in various levels of CO pollution was evaluated.
    Methods
    The study was carried out in three teaching hospitals and 4500 pregnant women living area divided in one low-level CO polluted and as the second level, three moderate to high polluted areas (central, south and west). The subjects, residence places were within 5 kilometers of the air pollution monitoring stations and didn,t change throughout the research. Hypertension and preeclampsia were diagnosed with a gynecologist. In standard position, blood pressure was measured after 6 hours of delivery.
    Results
    In the high CO exposed mothers than the low-levels exposure ones systolic blood pressure was significantly lower and diastolic blood pressure was significant higher. There is no significant difference in pregnancy induced hypertension and preeclampsia among various areas.
    Conclusion
    The different effects of CO on systolic and diastolic blood pressure could be occurred due to CO various biological actions in the body. Further investigations about measurement of CO is required to determine our findings about low to moderate levels of CO effect on pregnancy blood pressure.
    Keywords: Pregnancy hypertension, Preeclampsia, Carbon monoxide, Pregnancy
  • Ali Dadgari, Leila Dadvar, Maryam Yousefi Page 19
    Introduction
    Problem based learning (PBL) has developed all over the world and this educational strategy is being used in many universities. Due to some problems in its classic form, it was difficult to use conventional PBL in Shahroud university of medical sciences (SHMU). Researchers conducted a modified form of PBL.
    Methods
    In this study, 31 students by the subject of nursing in respiratory diseases with 1.5 credits were asked to reflect their idea in regard to a new method of teaching and modified problem based learning (MPBL).
    Results
    The results of this study indicated that in MPBL students had tendency and good motivation toward more clinical and applied part of the subject. 77.4% of subjects have satisfaction from MPBL.
    Conclusion
    Based on the findings of this study, we concluded that advantages of MPBL to PBL are as fallow: 1- In PBL the tutor is less active but in MPBL the tutor plays a more active role in process of teaching and feels more effectiveness. 2- There is no need to assign many tutors in each class. 3- More students can be taught in a shorter period of time. 4- MPBL is not expensive and dose not imposes financial load to administrative system.
    Keywords: Problem based learning (PBL), Modified problem based learning (MPBL)
  • Mohammad, Baghere Sohrabi, Pone Zolfaghari, Farzane Mahdizade, Seyd, Mohammad Aghayan, Mojtaba Ghasemian, Aghmashhadi, Zahra Shariati, Ahmad Khosravi Page 27
    Introduction
    In this study cognitive state and geriatric depression in elderly living in sanatorium and personal home were evaluated.
    Methods
    The present study was conducted on 46 aged subjects living in sanitarium and 90 aged subjects staying in personal homes. Mini mental status examination (MMSE) and geriatric depression scale (GDS) questionnaires were completed according to the standard examination.
    Results
    As for the cognitive state of the aged living in sanitarium, 13 cases (28.3%) suffered from mild (MMSE≤21), 16 cases (24.8%) from moderate (10≥MMSE<21) and 17 cases (37%) from severe cognitive disorder (MMSE<10). This is while in the aged living in personal houses; the slight, moderate, and severe cognitive disorders were reported respectively in 49, 40 and 1 cases. As for the geriatric depression, in the aged living in sanitarium, 14 cases (30.4%) had normal condition (GDS≥3), 12 cases (26.1%) suffered from moderate depression (310). In the second group, 51 cases (56%) had normal condition, 29 cases (31.9%) suffered from moderate depression and 10 cases (11%) suffered from severe depression indicating a significant difference between the two groups.
    Conclusion
    Cognitive disorder and depression scale were significantly higher in aged subjects living in sanatorium. Familial relations and continuous exercise activity can to decrease mental status disorder and geriatric depression.
    Keywords: Getting old, Sanatorium, Mental status examination, Geriatric depression
  • Mahshid Gholami, Taramsari Page 33
    Introduction
    Maternal mortality rate (MMR) is one of the most important health indicators in almost all of the countries. This research was conducted in a less developed region of Iran for better evaluation of risk factors and hidden causes of maternal mortalities.
    Methods
    This study was conducted as a cross- sectional investigation based on Kohgiluyeh and Boyerahmad health system’s data. Also the data was verified according to Maternal Health Department of Iran Health Ministry.
    Results
    Due to results of this research during the study period (from 1997 till 2007) the average MMR was about 57.7 per 1000 live births (66 cases). Maximum and minimum number of cases were reported in 2000 (13 cases) and 2004 (1 case), respectively. Bleeding was the most prevalent cause of maternal death (41% of maternal mortality causes).
    Conclusion
    Based on our findings; gravidity more than 4, inhabitation in rural and remote area, poor prenatal cares, high distance to emergency obstetrician facilities and maternal illiteracy are most important determinants of maternal mortality.
    Keywords: Maternal Mortality, Pregnancy, Bleeding, Kohgiluyeh, Boyerahmad
  • Masoume Delaram, Nasrin Akbari Page 39
    Introduction
    Birth weight is one of the main determinations for somatic and mental growth in infants and it is an important symptom of intrauterine growth. This study has been designed to detect the weight gain in pregnancy and its correlation with birth weight of infants.
    Methods
    Six hundred pregnant women were selected from those referred to delivery room in Hajar hospital. Data was collected by a questionnaire using conversation with mothers, prenatal, natal and infant,s records. We used similar scale balance to measure the mothers and infants weight. Age of mother less than 18 and more than 35, gestational age less than 37 weeks, twin,s pregnancy, history of abortion and intrauterine fetal death, smoking drinking of alcohol and medical history of diseases in mother, were excluded.
    Results
    The mean of weight gain in pregnancy was 11.50 ± 3.6 kg. It was increased with the increase of parity (P=0.015) and level of education in mother (P=0.018). Also it was greater in cesarean section versus the vaginal delivery (P=0.006). The mean of birth weight was 3179.1±433.1 gr. It was greater in multifarious than the nulliparous women (P=0.003), in male infants than the female infants (P=0.013) and in educated than the uneducated women. The mean of birth weight was increased by increased of mother,s weight in the beginning and along of pregnancy.
    Conclusion
    Results of this study showed the importance of mother,s weight at the first and along of pregnancy. Following to recognize of mothers who are at risk for delivery of low birth weight we are able to care them carefully and educate them in different fields.
    Keywords: Weight gain, Pregnancy, Birth weight
  • Alireza Asgari, Mahdi Ahmadi Moghaddam, Amirhossein Mahvi, Masoud Yonesian Page 45
    Introduction
    Black tea leaf is one of the most important sources of Aluminum in dietary. Therefore this research was conducted to assess the amount of Aluminum in Iranian tea infusion.
    Methods
    To assess Aluminum in Iranian consumed tea, 27 tea samples were analyzed for Al concentration for 10 and 60 min infusion, aluminum concentration was measured with atomic absorption and the results were analyzed by SPSS.13 version.
    Results
    The results showed that minimum and maximum concentration of Al in tea infusion for 10 min infusion was 1.59 and 18.60 mg.L-1 respectively in this regard Baroti and Bamdad tea show the highest and lowest concentration respectively in term of Al, Also Statistical analysis with pair T-test showed that infusion time doesn,t significantly effects on aluminum leaching into infusion (P>0.05). Calculation of percentage "available" Al to the human system showed that 1 L of tea can provide 17.68 % of the daily dietary intake of Al, the percentage "available" for absorption in the intestine is only 8.49 % for overall mean Al concentration.
    Conclusion
    Therefore based on our results, tea consumption in medium values cannot cause toxic effects on human. Although it is necessary to note that tea consumption might be toxic because of effects on people with absorption or secretion problems.
    Keywords: Aluminum, Tea, Infusion, Iran